dimecres, 30 de maig del 2012

加泰罗尼亚... ... 当然了!

Avui he buscat informació sobre Catalunya en xinès, perquè tal com ja havia comentat en entrades anteriors (p. e.x., parlant de la web Intercat), em sembla que pot ser interessant a l'hora d'aprendre terminologia i diferents maneres de descriure el nostre context. Aquest tipus d'informació és especialment important si tenim en compte que a la interpretació als serveis públics sempre hi ha una part important d'interpretació inversa, és a dir, a la llengua no materna... per tant, tot tipus de textos paral·leles i informació extra sempre són benvinguts! S'han de mantenir vives les llengües de treball!

Pel que fa a temes d'actualitat, ja havia parlat de Xihua.es en una entrada anterior, però també val la pena parlar dels diaris online editats en xinès:
- A Eulam.com (欧浪), per exemple, hi trobareu notícies actuals en xinès. Inclou una secció anomenada 华人社会 ("comunitat xinesa"), amb informació específica relacionada amb les comunitats xineses a Espanya. 



- A Ouhua.info (欧华) també hi trobareu notícies d'actualitat, tot i que tant de la Xina com d'Europa.




Per exemple, a tots dos portals s'han publicat notícies relacionades amb activitats de mediació realitzades al barri de Fondo. Al 2007, Ouhua es va fer ressò de la iniciativa que hi havia hagut al barri de Fondo per promoure les bones pràctiques comercials (Santa Coloma市政府对华商进行普法教育), mentre que al 2008, Eulam va presentar una notícia semblant: en la campanya nadalenca, els mossos d'Esquadra acompanyats de Joana Ye van visitar els comerços regentats per xinesos per alertar de possibles furts (加泰警方向Santa Coloma de Gramenet中国商人传授防盗知识). Aquesta segona notícia també s'havia publicat en català i castellà en la premsa nacional, a El Periódico (Els Mossos ensenyen als comerços d'immigrants de Santa Coloma de Gramenet com es poden evitar furts per Nadal).

Finalment, però, buscant informació sobre 加泰罗尼亚 (Catalunya) en xinès, el que m'ha fet més gràcia ha estat el vídeo següent, en què una expedició de Land Rover (路虎) explica les seves aventures en una etapa al territori català. Deixant de banda els primer minut i mig, en què es barreja folklore espanyol (que si els toros, que si el flamenc...), a partir del minut 1.45, la veu en off indica que van cap a Barcelona, la capital de 加泰罗尼亚。Llavors fins i tot van a Montserrat a visitar la Moreneta! Aquí us el deixo, més com a curiositat que res:

 
  
 世界独一无二
Única al món

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada