dimecres, 15 de febrer del 2012

diversitat cultural i polítiques d'immigració

Des que parlem de polítiques d'immigració, de diversitat cultural i de solucions als problemes de comunicació amb les persones que no entenen les llengües d'acollida, molta de la recerca que s'ha fet s'ha fixat en exemples d'altres països i en les solucios adoptades en aquests. Això no ha de voler dir que aquestes solucions siguin les millors, sinó més aviat que conèixer l'experiència d'altres països pot ser útil a l'hora de dissenyar estratègies pròpies.

Per això, en futures entrades miraré d'incloure recursos d'altres països traduïts al xinès que, a banda del que ens puguin servir com a textos paral·lels, també poden ser una excusa per reflexionar sobre els diferents camins que s'adopten per arribar a objectius semblants.


Com a marc teòric pel que fa a polítiques d'immigració, un bon estudi comparatiu el trobem a "The debate over multiculturalism: Philosophy, Politics and Policy", publicat a Migration information Source. En aquest article es comparen les polítiques d'interculturalitat o diversitat cultural que s'han engegat en diferents països i es relaciona aquest debat amb qüestions filosòfiques i ideològiques.


* Fotografia: Celebració de l'any nou xinès a París, febrer del 2006 (arxiu propi).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada